דחוף!!! אבלות וברית מילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/09/03 02:51 ח באלול התשסג

שאלה

שלום לרב!

אני ומשפחתי בשנת אבל על אימי הריני כפרת משכבה.

ביום שני הקרוב בע"ה תערך ברית לאחיין שלי, בן אחי בעתה ובזמנה, רציתי לדעת אם מותר לנו להשתתף גם בסעודה שלאחר הברית (ללא מוזיקה, רק דברי תורה) או רק בברית עצמה והאם מותר ללבוש בגדי חג.כמו כן באותה ההזדמנות אשמח שתענה לעוד שאלות בנושא האבלות

1. אני לומדת במכללה לבנות , במסגרת לימודי אנו לומדות התעמלות עם מוזיקה, יש לי קורס לטיפול במוזיקה וכו' רציתי לדעת מה עלי לעשות במקרים אלו .

2. יש לי ילד בן שנה וחודשיים , אוהב מאוד לשמוע שירים ולצפות בקלטות וידאו לילדים רציתי לדעת אם מותר להשמיע לו את הקלטות כשאני נמצאת בבית ואם מותר לי לשיר לו בחול ובשבת.

3.בימים אלו חזרו המענקים לרכישת דירה , אני ובעלי חשבנו מזמן לרכוש לנו בית מסוים אך בשל האבל אני לא יודעת אם מותר לי לרכוש בית, מצד שני אם אני אמתין לסוף שנת האבל אפסיד עשרות אלפי שקלים.

4.כשבוע לפני שאימי נפטרה רכשנו צבע ודברים נוספים על מנת לקשט לבני את החדר, לעשות אותו "עליז" יותר ולא למטרת תיקונים, האם מותר לי לשפץ עכשיו? ואם זה על ידי מישהו אחר?

4. לרוב אני נוסעת באופן יומיומי בטרמפים, בטרמפים מושמעת מוזיקה , כיצד עליי לנהוג?

יש לציין שיש לי אפשרות לנסוע ברכב אך בשל ההוצאה הגדולה אני נוסעת בטרמפים. ומה קורה באוטובוס ציבורי?

תשובה

בס"ד

ברית עצמה - מותר.
בסעודה שאחריה - אסור.

בגדי חג - מותר.
בגדים חדשים - אסור. (אלא אם אין כלל)

1- אם זו מוסיקה שולית כמו שיש בין קטע לקטע בחדשות - את לא צריכה להמנע. אם זה קבוע ועיקר - יש להמנע. לפי שאלתך משמע שהמוזיקה אינה הענין המרכזי של השיעורים הללו.

2- כשהוא שומע בחדרו - אין בזה איסור כשאת איתו בחדר - לא להשאר ולשמוע.
לשיר בחול - רק להרגיע. לשיר בשבת - בכל ליבך.

3- מצווה לרכוש דירה.

4- אם מראה החדר עלוב - מותר להחזירו למצב סביר. חכו לסוף השנה על מנת להעבירו למצב עליז.

עוד 4- לנסות להתרכז בדברים אחרים. בכל מקרה את לא חיבת לרדת מהטרמפ או מהאוטובוס.

ויהי רצון שיבולע המוות לנצח - אמן.

ובכל מקרה בקשי