דז'ה וו - למה זה קורה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/11/19 23:15 ל בחשון התשפ

שאלה

בזמן האחרון חוויתי מספר דז'ה וו אבל לא סתם תחושה כללית של אני מכירה את המקום הזה אלא תחושה חזקה של הכרת הסיטואציה לפרטי פרטים. האם יש ביהדות אזכור לתופעה כזאת?

תשובה

שלום.

שאלה מעניינת. אנחנו לא מכירים התייחסות של היהדות לתופעה הזאת. זה באמת דבר שכולנו חווים מדי פעם, ויש כל מיני השערות מדעיות שמנסות להסביר אותה. האמת היא שהמדע עדיין יודע יחסית מעט על המוח האנושי, וזו דוגמא מופלאה למורכבות של הבריאה. בהרבה מקרים המוח חווה דברים מסוימים בצורה מיוחדת או מפתיעה, ואפילו בצורה שגויה. כך למשל כל מיני עיוותי תפיסה ואשליות ויזואליות שאת בטח מכירה (שני קווים שנראים שונים באורכם אך הם בעצם זהים, וכו'). במידה רבה גם דז'ה וו נכנס לאוסף האשליות הללו, שהן תולדה של הפעילות המורכבת במוח שלנו.

את מוזמנת לספר לנו (בשאלה חדשה או במוקד הטלפוני) קצת יותר על החוויה המיוחדת הזאת שעברת. מה בדיוק קרה בה? האם היא הייתה חיובית או שלילית? האם יצא לך לספר עליה למישהי קרובה? נשמח לשמוע ולחשוב יחד איתך איך אפשר לקחת את החוויה הזאת ולבנות ממנה משהו מחזק ומעודד.

בהצלחה ונשתמע!