דו קיום

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 01/04/12 01:49 ט בניסן התשעב

שאלה

שלום,

אני דתיה ואני גרה בשכירות עם שתי חברות חילוניות. פסח מתקרב והחלטנו שננקה את הדירה לקראת החג. עם כל ההערכה על שהן מכבדות אותי אני לא סומכת על הדיוק בניקיון הדירה, קצת קשה לי שכל ההקפדה באחריותי. רציתי לדעת על מה אני צריכה להקפיד במיוחד?

דבר נוסף,אני יודעת שיהיו פעמים שירצו לאכול חמץ..האם מותר לי לשהות בדירה במהלך חול המועד ולהסתדר איכשהו למרות המצב? אם כן, איך זה אפשרי? אני לא יודעת אם זה משנה אבל אין לי מקום אחר לשהות בו..

תודה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

צריך להקפיד שלא יהיה חמץ שלך או חמץ שאת שותפה בו,

אם הן אוכלות חמץ שלהן בדירה מותר לך לשהות שם אבל לא לאכול באותו שולחן.

כמובן אם את מבשלת צריך לבשל בכלים כשרים לפסח, הכלים צריכים להיות אישיים שלך ולא בשותפות כי בלי כוונה הם יכולות לבשל בו חמץ או תערובת חמץ.

הפתרון היעיל במקרה זה הוא כלים חד פעמיים עד כמה שניתן.

בברכה,

דני ארגמן

לפרטים נוספית אפשר להתקשר