דגים וחלב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/09/02 14:51 כו באלול התשסב

שאלה

בס"ד אלול תשס"ב

לכבוד הרב אליהו שליט"א שלום רב

לעדת האשכנזים (למעט דעת הב"י)האם ניתן לאכול דגים וחלב ? מה כוונת הדברים מפני סכנתא בדגים?

בברכת התורה והמצוה

דוב

תשובה

ב"ה

דוב שלום.

הב"י בסימן פז כתב שאין לאכול דגים בחלב מפני הסכנה ורמ"א בדרכי משה העיר שהוא לא ראה מימיו מי שנזהר בזה. וכתב מג"א סמן קעג יש טעות סופר בבית יוסף וצ"ל דגים בבשר.
לכן להלכה האשכנזים לא הקפידו על זה והם אוכלים דגים בחלב
ספרדים יש שלא מקפידים ולדעת הגר"מ אליהו צריך להקפיד לא לאכול דגים בחלב.
מפני הסכנה כי יש שמתייחסים לדברי"סכנה" ביחס של חומרא וזהירות יתירה.

שנה טובה,ובתאבון.

עוזיאל