דברים שאין להם שעור

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/01/16 12:46 יח בשבט התשעו

שאלה

בתפילת שחרית אומרים: ""אלו דברים שאין להם שעור: הפאה והביכורים והראיון וגמילות חסדים ותלמוד תורה"".

שאלה: מדוע לביכורים אין שיעור. הרי הביכורים זה הפרות הראשונים ולפי הבנתי השיעור שלהם הוא כפי כמות הפירות הראשונים שיש.

א. האם הבנתי לא נכונה וניתן להביא אפילו חלק קטן מהפרות הראשונים לכהנים ולאכול את השאר?

ב. במידה וכן הבנתי נכון, מדוע נאמר שאין להם שיעור?

תשובה

שלום!

אתה צודק בדיוק בפירוש שלך. מספיק להביא את הפרי הראשון בלבד.

וכך כותב הרמב"ם (ביכורים ב', ט"ז):

"הבכורים אין להם שיעור מן התורה, אבל מדבריהם (מדברי חכמים) צריך להפריש אחד מששים. והרוצה לעשות כל שדהו בכורים עושהו".

כל טוב!