דברים לא מציאותיים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 22/12/11 17:03 כו בכסלו התשעב

שאלה

שלום וחג שמח.

רציתי לשאול אותך שאם דברים שהם נחשבים מקובעים כמו זה שאי אפשר לעבור קיר לזה שהקיר יפתח בשבילך לדוגמא שמעתי שאמא של רש"י עברה יום אחד ברחוב ואז היא הייתה צריכה להיכנס לסמטה והיא הייתה צרה אז היא לא יתייחסה לזה שהיא לא יכולה להיכנס כאילו זה מובן מאליו שזה יפתח כשהיא באה וזה נפתח והיא הצליחה לעבור?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אדם צריך לנהוג לפי השכל,

ואם יש קיר לא צריך לנסות להכנס אליו,

אבל לפעמים בשעת מצוקה נוראה אדם עושה דברים למעלה מכוחותיו, למשל אם פרצה דליקה והוא הצליח לעבור קיר גבוה שמעולם לא ניסה, אלא שבשעת מצוקה אדם מגלה כוחות מאוד גדולים,

לפעמים זה לא עוזר ואדם נפגע או מת,

בסיפור של אימו של רש"י כשהיתה הרה לו, היא הלכה בסימטה צרה, ובא מולה פרש גוי ולא היה לאן לפנות, היא היתה נרמסת לרגליו, ואז היא נדחקה לקיר באופן אינסטנקטיבי, כמו כל אדם, ונעשה לה נס ונפער שם חור, וכך ניצלה, וגם רש"י שהיה בבטנה ניצל.

איני יודע עד כמה סיפור זה מיהמן, לא בדקתי, אך גם אם הוא מוסמך, אי אפשר ללמוד מכך על התנהלות יום יומית.

בברכה,

דני ארגמן