גשמים ביום ירושלים ????

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/05/07 14:34 כח באייר התשסז

שאלה

שלום, אני פונה אליכם פשוט כי עלו בי תהיות לגבי הגשם השוטף שיורד בירושלים (דווקא ביום ירושלים). האם יש סיכוי שאלו גשמי קללה? התחלתי לחשוב שאולי זה כן משהו מכוון, שאנחנו צריכים לחשוב על זה ולראות אם הקב"ה מנסה לומר לנו משהו. אשמח לתשובה בעניין. תודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלום.

כל זבר שקורה אפשר לראות את [הטוב] שבו (גשם שוטף ששוטף ומנקה...)או את [הרע] שבו (גשם שמקלקל תוכניות ומלכלך בבוץ...) הכל תלוי בזוית הראיה שלך!
ואולי זה מה שזה אומר :
קרה לך דבר בלתי צפוי (בלת"צ)- איך אתה מתייחס אליו?
האם אתה רואה ומבליט את הרע או שאתה רואה ובליט את הטוב ? או שמא אתה מסוגל להכיל בתוכך גם את הרע וגם את הטוב ולקבל את המצב ללא כעס וללא עצבים?

ואמנם נפסקה ההלכה בשולחן ערוך אורח חיים סימן קיד סעיף ד "[אם אמר מוריד הגשם בימות החמה, מחזירין אותו וחוזר לראש הברכה*]" מפני שגשמים בימות החמה לא מתאימים לתקופה הזו. ולכן לא מבקשים ומתפללים לגשם בתקפה הזו.
אבל אם הקב"ה הוריד גשם אז הוא עשה זאת לטובתינו !!
הקב"ה מטיב על הבריות וגם בגשם בקיץ יש דברים טובים.
תלוי בזוית הראיה שלך!!

יום טוב,

עוזיאל אליהו,

.