גרושים צפוים מראש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/07/11 13:45 יג בתמוז התשעא

שאלה

האם מותר להתחתן עם בחורה , בידיעתה ובהסכמתה המלאה, רק על מנת להביא ילדים?

והאם מותר לסכם בינינו על זה לפני החתונה, שלאחר תקופה מסוימת, שמוגדרת מראש נתגרש?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

התורה אומרת "ודבק באשתו" החיים עם האשה הם צריכים להיות בדבקות גמורה, וכל תנאי מהסוג שהועלה כאן הוא תנאי נגד הדבקות באשה, והרהורים זרים וחפושים זרים, ועל כן אין זה ראוי לעשות כן. כמו כן אפילו אם יעשה תנאי כזה אין לו משמעות הלכתית מחייבת.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון