גרביים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/04/11 22:14 יב בניסן התשעא

שאלה

אני בת 16 מהבת מצווה אני הולכת עם גרביים...

האם להמשיך ללכת עם גרביים? או בלי..

מצד אחד הבנתי שזו חומרה. אך מצד שני זה הרגל, כדאי לשנות אותו? או שאם אני כבר הולכת אז אני ימשיך ללכת...

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ענין הגרבים הוא מנהג המקום. בימינו אפשר לומר שהדבר קשור למנהג המשפחה שלך: אם אמא שלך הולכת עם גרבים ראוי שתמשיכי בדרך שלה.
ודאי יש בגרבים הידור של הצניעות, כאן בהחלט נכנס גם הלב: אם את מרגישה שמתאים לך לכסות את הרגל, ודאי רצוי שתלכי עם גרביים.

עליך לדעת שכל עוד חשבת שזה הדין ועתה התברר לך שזו חומרה, עכשיו את יכולה להפסיק ללכת עם גרביים בלי התרת נדרים.
אם את מחליטה להמשיך ללכת עם גרבים תתכווני ותאמרי שזה "בלי נדר" בשלשת הפעמים הבאות שאת לובשת גרבים. מכאן, אם אי פעם תחליטי לחזור בך תוכלי לעשות זאת בלי התרת נדרים.