גרביים

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 06/06/07 21:50 כ בסיון התשסז

שאלה

שלום וברכה,

עד לא מזמן הייתי גרה במקום שבו גרביים הוא מנהג המקום ואי לבישת גרביים מוגדר כחוסר צניעות.

עכשיו אני עוברת למקום אחר בורב הנשים נוהגות שלא ללבוש גרביים.

שאלתי היא- האם אני צריכה להמשיך ללבוש גרביים משום שנהגתי כך עד כה בגלל סביבת מגורי למרות שאיני רואה בכך כל מעלה,

או האם אין לכך שום תועלת משום שאגור במקום אחר. (כלומר האם הורדת הגרביים נחשבת בתור ירידה ברוחניות כיון שהייתי לובשת גרביים עד עכשיו)

תשובה

בעזה"י

שלום,

אני חוזר על עיקר הדין שכבר כתבנו:
אם החצאית מגיעה עד קרסול הרגל אין חובה לגרוב גרביים.

טוב עשית שהקפדת במקום שבו נהגו לגרוב גרביים.

אם אינך מעוניינת להמשיך בכך את יכולה שלא לגרוב גרביים כל עוד נשמר עיקר ההלכה.
יחד עם זאת- עליך לבדוק בעצמך אם זה יגרום ירידה רוחנית, לך או לבני הבית (בייחוד לילדות צעירות יותר)...

בברכה
אור
צוות ישיבת צפת