גראפיטי

חדשות כיפה הרב שי פירון 07/02/02 18:41 כה בשבט התשסב

שאלה

אני לומד בישיבה שבה לצערי הרב מאוד תופעת הגראפיטי היא גדולה, ולפני שבוע עשו הסכם עם ההנהלה(לאחר הרבה זמן של עונשים וכולי...) שיהיה מותר לעשות גראפיטי בפנימיה, רק בלי קללות, ושבסוף שנה ננקה את הכל.

שאלתי היא, האם מותר לי מצד ההלכה לעשות גראפיטי, או שזו עדיין השחטה?

תשובה

ב"ה

ברכת ה' עליך1

למה רוצים החברה לצייר גראפיטי?
האם יש בזה צורה של מרד?! במי - בישיבה? בר"מים? בממסד מצד עצם היותו ממסד?
האם זו פעולה "סתמית"?! "בשביל הכיף"?!

נראה לי שמה שהתירו לכם בישיבה לצייר גראפיטי זה מעין תרופת אקמול לצורך שלכם לקשקש ועכשיו החלטתם שתקשקשו את כל הדברים שלכם בצורה מסודרת. אבל, אני לא מבין למה להתרגל לכתוב על קיר באופן סתמי? אם זה ציור או קישוט - נהדר! כדאי שהכשרונות שלכם ילכו לכיוונים מעין אלה. אבל אם מדובר בציור של הגיגים כמו גם הבלים - אל תכנס לזה. היום תקשקש במקום המותר ומחר - במקום שאסור.
גם אם התירו ובמחינה הלכתית אין כאן בעיה של בל תשחית, עצם ההשחתה של הנפש שלך, לקחת עט ולהשחית את הקיר מזיקה להמשך חייך.
לכן - אל תעשה זאת! השתדל להוציא את כל המרץ לאפיקים חיוביים ומשמעותיים ובעז"ה תראה ברכה ואור.

בברכה,

שי