גניבת פירות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/05/20 10:18 ז באייר התשפ

שאלה

שלום הרב

אני עובד בכל מיני עבודות חקלאיות בחופשים, ולפעמים קורה שמישהו שעובד איתי הולך תוך כדי למטע סמוך ולוקח משם קצת פירות למרות שאסור. מצד אחד, קשה לי להגיד לבעל המטע שהוא גנב, ואני גם לא בטוח אם הוא יעשה משהו בעניין. מצד שני, אני צריך לומר כי הוא גנב, ואסור לי לשמור על זה בשקט.

מה לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כדאי לגשת לבעל המטע הסמוך ולהסביר לו שהחבר לוקח לפעמים מעט פירות, ואתה מבקש מבעל המטע הסמוך שהוא ימחל מראש ויתן רשות לחבר לקחת מעט פירות. כך שהחבר ינצל מאיסור. בד"כ בעל המטע יסביר שמעט פירות הוא לא מקפיד. כמו כן כדאי ללמוד בעבודה הלכה יומית, ותכוון שההלכה תעסוק בעניין גניבה ובקשת רשות.

הרגישות שלך לכספי הזולת ראויה לשבח.

שבת שלום

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ