גניבה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/11/17 19:53 טז בחשון התשעח

שאלה

הרב. בשאלתי אני מבקש להתוודות שגנבתי הרבה בגדים ב2 האחרונות ורציתי לשאול אם יש לי תיקון?

תודה רבה ואעשה כל מה שתגיד.

תשובה

שלום.

ב"ה שהחלטת לחזור בתשובה.

א. הדבר הכי חשוב הוא קודם כל להחזיר את מה שגנבת, ולבקש מחילה מכל מה שהזקת לו.

אם אתה יודע ממי גנבת, מה טוב. תחזיר להם את הערך של הנזק, ותבקש את מחילתם

אם לא, תתרום את אותו הסכום למשהו שהרבים נהנים ממנו.

ב. אתה צריך להתוודות לפני ה', להתחרט ולהצטער מאוד על מה שעשית, ולקבל על עצמך לא לחזור יותר לחטא זה.

ג. התיקון שכנגד הקלקול - אתה צריך להגביר את הזהירות בממון של אחרים, ולהרבות בחסד ובצדקה, בכדי לתקן את הנטייה המקולקלת שנטית אליה.

עם כל הצער, חס וחלילה אל תשקע בעצבות ובייאוש. אין דבר שאי אפשר לשוב ממנו.

תשמח מאוד שזכית לצאת ולהחלץ ממיצר החטא, ותזכה בע"ה לעלות מעלה מעלה במעלות התורה והיראה.

בהצלחה רבה