גניבה שלא בכוונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/02/12 20:36 כה בשבט התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב!

שנה שעברה עשיתי שירות לאומי בבית ספר וההנהלה ביקשה מאיתנו, בנות השירות, ללוות הסעת ילדים בתשלום..

יש להדגיש שלא בית הספר שילם לנו על ליווי בהסעה אלא חברת ההסעות.

כל חודש קיבלנו מהם תשלום על הליווי כנראה לפי מס' הפעמים שהייתה הסעה (כשהיו חופשות, קיבלנו פחות)

לנו היה הסדר עם בית הספר שביום ראשון אנחנו יכולות לאחר וביום שישי לצאת מוקדם לבית- בפעמים האלו לא ליווינו כמובן.

אני הבנתי שחברת ההסעות לא ידעה מזה ושילמה לנו כרגיל.

בית הספר אמר לנו לשתוק ולהחליק על זה ולי עכשיו זה נורא מציק...

האם זו גניבה?

איך עלי לדעת כמה להחזיר? לפעמים כן הגעתי מוקדם בראשון ולפעמים גם נשארתי בשישי(לרוב לא...)..

האם עלי להחזיר כפליים?

תודה רבה! ושבוע טוב!!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

צריך להתקשר לחברת ההסעות ולהודיע להם,

ואז יש כמה אפשרויות,
א. יאמרו לכם שהתשלום הוא גלובלי גם אם חסרים ימים.

ב. יאמרו שהתשלום רק לפי עבודה, וימחלו לכם.

ג.כנ"ל, ולא ימחלו, ואז צריך להחזיר,

ואז או שתעריכו כמה פעמים החסרתם, ותשלמו, או תגיעו להסכמה.

לא צריך לשלם כפל.

ישר כח כל הזהירות בממון אחרים.

בברכה,

דני ארגמן