גניבה?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/06/19 21:53 כז בסיון התשעט

שאלה

שלום רב,

רציתי לשאול משהו מסוים..

לפניי 4 או 5 שנים הייתה לי חברה מאוד טובה

וקינאתי בה ממש.. היה לה משהו שרציתי אבל לא יכלתי לקבל, בסוף יום.. היא השאירה את הדבר על השולחן והלכה לבית כמו כל יום ואני.. לצערי לקחתי את זה איתי

הלכתי עם זה לבית שלי ואז.. רגשות האשם תקפו אותי "עשיתי דבר רע נכון?" "אוי ואבוי לי"

החבאתי את זה בשיח מחוץ לבית ונכנסתי לבית

ואז דיברתי עם אח שלי ונפלט לי מה שעשיתי

שנינו הלכנו לשיח והוצאתי את הדבר משם

הגעתי לבית וניקיתי אותו כמו חדש

ויום למחרת הגעתי מוקדם מהרגיל ושמתי את הדבר בדיוק איפה שהיה כאלו לא קרה כלום

האם זאת עדיין גניבה? האם היא תזכר לי?

אענש עלייה?

תשובה

שלום.

ראשית, אני מבין שבזמן האירוע היית לפני גיל מצוות (12), וממילא, למרות שכמובן צריך לחנך ילד לא לעבור עבירות ובטח שלא לגנוב, בפועל אין לילד חיוב על מה שעשה כמו מבוגר, והוא לא נענש על כך.

אבל לגופו של מקרה, גם בלי קשר לגיל, את תיקנת את מה שעשית והחברה שלך כנראה אפילו לא ידעה על זה. ולכן זה נחשב שחזרת בתשובה ותיקנת את העבירה (אפילו אם היית מעל גיל מצוות באותו זמן). ברוך ה' שיש דבר כזה שנקרא תשובה שמאפשר לתקן דברים לא טובים שעשינו, ואשרייך שזכית כבר בגיל כזה להיות בעלת תשובה.

כל טוב