גנבתי או לא?

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 14/08/02 13:59 ו באלול התשסב

שאלה

לפני כחצי שנה קניתי חצאית.

על חצאית דומה היה מופיע מחיר מסויים (45) החצאית היתה דומה- אבל כמות הבד היתה שונה.

חשבתי שזו אותה חצאית- והמחיר זהה. כיוון שלא מצאתי פתק- אמרתי למוכרת שראיתי שהמחיר הוא 45 על אותה חצאית.אמרה המוכרת (החנות לא בבעלותה) שהמחיר הוא 45. לאחר כמה ימים- ראיתי את חברתי עם חצאית זהה לשלי- ואמרה שהיא קנתה אותה ב100 שקלים.

האם אני צריכה לחזור ולתת לבעלת החנות 60 ש"ח, או שמה שהמוכרת אמרה- זה הקובע?

סליחה על הריבוי בפרטים- אך חשבתי שהם נחוצים

תשובה

שלום רב,

אם חברתך קנתה את החצאית באותה חנות, לא גנבת, אך מן הראוי לבא לחנות ולשלם את ההפרש, כיון שבטוח המוכרת טעתה. אם היא קנתה את החצאית במקום אחר - אין ודאות שהמוכרת טעתה ולכן אין צורך לשלם.

בברכה
צבי קוסטינר