גנבה וחזרה בתשובה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/09/19 18:44 ח באלול התשעט

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב,

אני מתנצל מראש שהשאלה באנונימיות, פשוט אני באמת מרגיש בושה גדולה בנושא.

כשהייתי קטן יותר, עד לפני כמה שנים, הייתה לי בעיה קשה. מאז ומתמיד בער בי הרצון לקרוא כמה שיותר ספרים, ומכיוון שלא היה לי כסף לרכוש אותם גנבתי עשרות ספרים מסניף של חנות צומת ספרים.

אני מאוד רוצה לחזור בתשובה, והנושא מאוד מעיק עלי בתהליך הרוחני שאני עובר בשנה האחרונה ב"ה.

למדתי בחו"מ שיש פעמים שמכיוון שאין אפשרות להחזיר את הגנבה בגלל העלות, ימכור אותה ואת הכסף יתן לצרכי הרבים (הבנתי שהרב אליהו זצ"ל אמר לצדקה או לכותל המערבי).

האם זו הדרך לחזרה בתשובה? האם דרך אחרת?

אני באמת באמת עם בושה ענקית, ולא יודע איך אני רואה את עצמי מחזיר את הכסף / הספרים לחנות.

אשמח לתשובה של הרב,

שוב מתנצל בפני הרב על אופן הדרך בה נשלחה השאלה.

תשובה

שלום וברכה

לא להתנצל אתה צריך אלה להיות שמח על כך שאתה מחפש דרך תיקון, בדיוק בתחומים בהם ראוי לחפש דרך תיקון.

ואכן, הדבר הנכון לעשות אם אינך יכול להשיב את עלות הספרים כראוי היא לעשות את צרכי הרבים. נראה לי נכון יותר כי צרכי הרבים יותאמו לנושא הספריה, כלומר - לקניית ספרים לתועלת הציבור, כך שהדברים יהיו יותר קשורים לנושא עצמו.

ובמקביל, לקבל על עצמך דבר מה נוסף בשמירה הקפדנית על רכושו של אדם אחר, ועל דיני ממונות, וכך הנפילה הופכת למנוע תיקון והתקדמות.

כל טוב ויישר כוח