גן עדן לא כתוב בתורה?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/05/09 14:44 יט באייר התשסט

שאלה

היכן כתוב בתורה שלנו שיש שכר ושיש עונש ושיש גן עדן וגיהנום אני מבין שכתוב בגמרא במשנה בזוהר הקדוש אבל הייתי רוצה שתיתן לי גם פסוקים שבאמת מוכיחים שיש עולם הבא ושכר ועונש

אני מתחזק עכשיו ורוצה לדעת גם לענות לאנשים ולדעת איפה כתוב כל דבר! אשמח לקבל תשובה מפורטת :-)

תשובה

שלום

אנא עיין בזה-
https://www.kipa.co.il/ask/show/181172

בנוסף, לא כל דבר כתוב בכל מקום.
בתורה שבכתב כתובים העקרונות, שורשי האמונה והמצוות.
בתורה שבעל פה פירשו חז"ל את העקרונות לעולם המעשי.
לכן, בתורה שבכתב לא תמצא כמעט דברים מפורשים על סוגיות שאינן עקרוניות וחשובות. אך בתורה שבעל פה (דברי חז"ל) תמצא הרבה פירוט והתייחסות, גם לצדדים הפחות מרכזיים, משום שחז"ל ידעו להדגיש בכל דור את מה שהתאים לו.

עולם הנשמות,גן עדן, גיהנם וכו' הם שוליים ביהדות. אנו איננו שואפים למות ולהפגש עם ד' ללא גוף.

אנו שואפים לפגוש את ד' ואת המוסר האלוקי בעולם הגשמי שלנו.
אנו איננו מיואשים מהמציאות החברתית והגשמית, איננו חושבים שניתן לפגוש את ד' רק מחוץ לחומר, אלא ניתן לפגוש את דבר ד' בתוך העולם החומרי שלנו.
זהו עיקר התורה.
ועל כן, התורה אינה מדברת על הדבר השולי והלא עקרוני, הוא עולם הנשמות, אלא על הדבר החשוב והעקרוני ביותר- איך חיים בעולם הזה חיי קודש.
התורה מדברת בפרשת 'והיה אם שמוע' על שכר ועונש בעולם הזה, שהוא העולם החשוב באמת.

בהצלחה במסע