גמול לנוכרים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/10/11 18:16 ח בתשרי התשעב

שאלה

שאלתי היא.

מה קורה עם אחד שאינו יהודי, לאחר מותו בשמיים?

נניח שהיה גוי, שמעולם לא עשה דבר רע, וקיים 7 מצוות בני נח- האם הוא יגיע לגן עדן?

כמה שזכור לי ששמעתי פעם שלגוי אין כלל נשמה ! אם אין לו נשמה, אז אין לו גן עדן, ולא גהינם.

נניח שגוי היה רשע גמור....כנראה מקבל עונש חמור...ושורפים אותו בגהינם.. א"כ יש לו נשמה בכדי שהוא יסבול?

הרי ידוע שלעם ישראל ישנו 60 ריבוא נשמות, כמניין אותיות בספר תורה, זה מחזק את שאלתי , שלכאורה אין יותר נשמות מ-60 ריבוא...אז מה קורא אם הנשמה של הגוי?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
מצד היושר והצדק נתן לצפות שגם לגוי צדיק יהיה גמול טוב.

הרמב"ם בהלכות תשובה (פ"ג) קובע: "וכן חסידי אומות העולם יש להם חלק לעולם הבא". בהלכות מלכים (פ"ח) הרמב"ם מסביר מי הם חסידי אומות העולם: "כל המקבל שבע מצות ונזהר לעשותן הרי זה מחסידי אומות העולם, ויש לו חלק לעולם הבא, והוא שיקבל אותן ויעשה אותן מפני שצוה בהן הקב"ה בתורה והודיענו על ידי משה רבינו שבני נח מקודם נצטוו בהן, אבל אם עשאן מפני הכרע הדעת אין זה גר תושב ואינו מחסידי אומות העולם ולא מחכמיהם".

ריהל מסביר בספר הכוזרי (מאמר ראשון קיא):
"אמר החבר: לדעתנו אין אדם בעולם בן איזו אמה שיהיה אשר לא יגמלהו האלוה שכר טוב על מעשיו הטובים..."