ג'ל ועגילים2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/01/02 13:30 כו בטבת התשסב

שאלה

בס"ד

שאלנו אותך

לכבוד הרב שלום!

אני רוצה לדעת מדוע אסור לשים ג'ל אחרי תפילה הרי זה יועד לגברים ולא לנשים.

ברצוני לדעת גם האם מותר לעשות עגיל בלשון או בגבה שגם זה לגברים אשמח אם תענה תודה!

ענית לנו

בס"ד

יש שאלות שאינם בגדר אסור או מותר?

הלכתית - אין איסור לשים ג'ל או עגיל שאינו מיוחד לנשים. אבל יש בעיה אחרת איתו - הוא משייך אותך לחברה אחרת.

אלה הסמלים שלה!!

כל מי הולך עם הסמלים האלה - משייך את עצמו אליהם.

אני בטוח שלא תמיד זאת הכוונה של מורחי הג'ל והעגילים. אבל המסר הנקלט מסביב הוא ברור וחד משמעי.

אם הייתי מנהל בית ספר - הייתי אומר לחברה - לא בבית ספרנו!!

אנו שואלים עוד

בנוגע לתשובתך לשאלה זו כיצד אתה אומר שהדברים המוזכרים לעיל משייכים אותך אם הבנתי נכון לחברה החילונית והרי אין חילונות ביהדות כמו שכתוב בספרי רבי נחמן מברסלב זצ"ל.

וגם איני חושב שבאמת המסר הנקלט מסביב הוא ברור וחד משמעי כי כאשר אני רואה אדם אם תספורת יפה ונניח במקרה שלנו אם "קוצים יפים"

איני אומר אדם זה אדם חילוני אלא איזה תספורת יפה. וגם איני יחשוב כך כי צריך לדון כל אדם לכף זכות.

הודה לך מאוד באם תענה לשאלתנו בתודה

מלאכי ודודו

תשובה

בס"ד

אמרתם נכון שצריך לדון כל אדם לכף זכות אבל זה לא אומר שאני צריך להתנהג כמותו!!

זכור!! יש צדיקים בינונים ורשעים.
אדם לא צריך להחשיב את עצמו כצדיק ולא את חברו כרשע ח"ו. אבל אדם צריך לדעת מה טוב מה רע. איפה זו חברה טובה ואיפה לא!!

קרא מה כתוב בתהילים בפרק הראשון:

(א) אַשְׁרֵי הָאִישׁ אֲשֶׁר לֹא הָלַךְ בַּעֲצַת רְשָׁעִים וּבְדֶרֶךְ חַטָּאִים לֹא עָמָד וּבְמוֹשַׁב לֵצִים לֹא יָשָׁב:
(ב) כִּי אִם בְּתוֹרַת יְהֹוָה חֶפְצוֹ וּבְתוֹרָתוֹ יֶהְגֶּה יוֹמָם וָלָיְלָה:
(ג) וְהָיָה כְּעֵץ שָׁתוּל עַל פַּלְגֵי מָיִם אֲשֶׁר פִּרְיוֹ יִתֵּן בְּעִתּוֹ וְעָלֵהוּ לֹא יִבּוֹל וְכֹל אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה יַצְלִיחַ:
(ד) לֹא כֵן הָרְשָׁעִים כִּי אִם כַּמֹּץ אְַשֶׁר תִּדְּפֶנּוּ רוּחַ:
(ה) עַל כֵּן לֹא יָקֻמוּ רְשָׁעִים בַּמִּשְׁפָּט וְחַטָּאִים בַּעֲדַת צַדִּיקִים:
(ו) כִּי יוֹדֵעַ יְהֹוָה דֶּרֶךְ צַדִּיקִים וְדֶרֶךְ רְשָׁעִים תֹּאבֵד:

דוד מתחיל את תהלים בכך שצריך למצוא חברה של צדיקים ולא ללכת בדרך של אנשים שרגילים לחטוא.

מה זה לחטוא?

ללכת נגד מה שה' ציוה.
נגד תריג מצוות

זה לא אומר שאני ח"ו שונא אותם.

אבל

לא אשב איתם ולא אלבש כמלבושיהם, ולא אתנהג כמותם, ובודאי לא אסתפר כמותם.
אני הולך עם אלה שמשתדלים ללכם עם ה', ללבוש כמותם, להסתפר כמותם, לדבר כמותם,

להתלהב ממעשים טובים של כל אדם

אבל להיות שייך לאוהבי ה'.