גלולות בנישואין

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/03/02 17:08 יט באדר התשסב

שאלה

לאחר שהגיעה במזל טוב ההחלטה החיובית ביני לבין בחירת ליבי כי אנו מעוניינים להקים בית בישראל, ישנה בעיה: היא כעת בשנתה הראשונה בלימודיה בבית ספר לאחיות, ולא תוכל ללמוד בצורה תקינה תוך כדי הריון וגידול ילדים.

רצינו לדעת האם יש איסור שהיא תשתמש בגלולות אחרי הנישואין עד סוף הלימודים.

אם אכן יש איסור - מה היית מייעץ לנו לעשות?

תשובה

ב"ה

ראשית, מזל טוב וברכת ה' עליכם ולואי ותזכו להקים בית שמח ומלא בריאות ורעננות.
בנוגע לשאלתך, במישור העקרוני אין היתר להשתמש באמצעי מניעה לפני שקיימו את השלב הבסיסי של מצוות פריה ורביה.
בה בעת, לשאלה זו השלכות רבות הנוגעות לחוסן שלך ושל רעייתך, ליכולת הנפשית והפיזית שלכם להתמודד עם המטלות השונות הנצבות בפניכם וכמובן - שאלת החלופות.
אף שיש מקום לקיים בירור נרחב בשאלה, דומני ששאלה זו זוקקת היכרות עם בני הזוג ואין אפשרות להנחיה כללית וגורפת. לכן, צרו קשר עם פוסק הלכה הנאמן עליכם עדיף מי שמכיר אתכם, ובעז"ה תראו ברכה ואור.

בברכה,

שי