גירות - האם בכלל בנים אתם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/10/19 08:26 כט בתשרי התשפ

שאלה

שלום הרב שרלו

הייתי רוצה לדעת ולהבין לגבי האמירה

"בנים אתם לה׳ "האם זה מדובר על היהודים

מלידה ולא על גרים ,לפי מה שידוע לי שגם

הגר מקבל את הנפש האלוקית מרגע

התגיירותו יוצא שיש לו אותה נשמה קדושה

הלו כן?ועוד,זה מפריע לחברי שהוא גר

כי יש פה נפקא מינה לגבי התפילה

שאם לא כך שהוא לא בן של ה׳ אז קשה לו

להתפלל הוא חש שלא שייך אלא שהוא סוג ב׳ לכאורה שהוא פחות קרוב מיהודי מלידה ביחס לה׳. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

סוגיית הגרים נידונה הרבה מאוד בדברי בעלי המחשבה ובעלי ההלכה, ולא ניתן לדבר על עמדת ה״יהדות״, שכן יש בה דעות שונות בנושא זה.

ברם, משעה שנפסקה הלכה שגם גר אומר ״אלוהינו ואלוהי אבותינו״ נראה בעליל שעמדת ההלכה, שהיא המעצבת את תפישת החיים היסודית שלנו, שהגר נכנס תחת כנפי השכינה, ונכלל בתוך ״בנים אתם לד׳״, ואבותינו הקדושים נחשבים גם כאבותיו.

ועל כן, מי שלא מתייחס כך אל הגר, לפחות מבחינה הלכתית, חייב לחשוש שהוא עובר על אחד האיסורים המופיע הכי הרבה פעמים בתורה, והוא חמור מאוד מאוד: אונאת הגר.

כל טוב