גיל 17- חבר?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/07/16 19:23 ז בתמוז התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בת 17 ולפני כשנה יצא לי להכיר בחור מקסים ודוס ואיכשהו יצא ששמרנו על קשר זמן קצר (לא יותר משבועיים) אך בימים האלה היינו מדברים מלא ויצא שהתאהבתי בו ומהר מאוד הבנתי איזו טעות זאת כי זה לא היה מתאים בגיל הזה.. אז ניתקנו את הקשר, זה היה הדדי בנינו שרצינו לנתק את הקשר מפאת הגיל הלא מתאים, אבל בזמן האחרון יצא לנו לדבר עוד פעם והלב שלי השתולל מכל הודעה שקיבלתי ממנו ואני באמת תוהה עד כמה גרוע זה יהיה אם נתחיל לצאת? אני מאוד בוגרת לגילי ואני מרגישה מוכנה!

אז רציתי לשאול אותך כבוד הרב האם זה מתאים שנצא עכשיו?

ואם לא אז מתי אני אדע שכן??

תשובה

שלום
מדברייך ניכר שאת בעצמך מבינה שההשפעה של הקשר עלייך איננה טובה כל עוד לא מדובר בקשר למטרת נישואין (ודרך אגב, גם בקשר למטרת נישואין צריך כמובן לשמור על צניעות ועל ריחוק מסוים).
לגבי מוכנות לנישואין - בדרך כלל, גיל 17 בימינו הוא מוקדם לנישואין, אבל הדבר הזה הוא מאוד אישי, ואי אפשר לענות על כך באינטרנט.
את צריכה למצוא עם מי מאלו שמכירים אותך נכון להתייעץ על כך - אמא, אבא, מחנכת, יועצת, מדריכה וכיוצא באלו.
בהצלחה רבה והחלטות טובות