גיל עליה לתורה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/07/13 08:23 י באב התשעג

שאלה

שלום,

מאיזה גיל מותר לעלות לתורה? ומאיזה גיל מותר לילד לקרוא בתורה? לדעת הספרדים.

תודה מראש

תשובה

שלום!

קטן יכול לעלות לתורה רק בשבת (ולא בשני וחמישי, ראש חודש, יום טוב, יום כיפור או תעניות).

ההגדרה היא שקטן יכול לעלות אם הוא יודע למי מברכים, ולכן המנהג הוא שקטן מגיל שש עולה לתורה (אם הוא יודע למי מברכים).

יש אומרים שקטן לא יקרא בתורה כלל (הרב אליהו, פוסקי אשכנז), ויש שהתירו לו לקרוא את עלייתו (ילקוט יוסף).

וכל זה דווקא במקום שיש מנהג ברור שקטן עולה לתורה, אך אם המנהג שם שאין מעלים קטן לתורה- לא ישנו.

כל טוב!