גיל נישואים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 14/10/16 12:53 יב בתשרי התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום!

אני בת 19 ויש לי חבר כבר חצי שנה (הוא בן 21)

לאחרונה יצא לנו לדבר הרבה בעניין גיל נישואים, הוא בעד נישואים בגיל מוקדם, זאת אומרת בעוד כשנה ואני לעומת זאת בעד להמתין עד לאחר סיום התואר (יש לציין כי שנינו מעוניינים להתחיל לימודים אקדמאיים רק עוד שנתיים)

הקשר ביננו חזק ואני באמת מרגישה שהוא האחד שאיתו אני אקים בית בישראל.

אנחנו לא שומרים נגיעה אך גם לא קיימנו יחסים..

רציתי לדעת מה דעתך בנושא, האם אני צריכה להתפשר ולהבין שכדאי להתחתן עוד כשנה ולקחת בסיכון את ההיבט הכלכלי שיהיה קשה לנו או שאני צריכה לגרום לשנינו להמתין עוד עד שלשנינו יהיה בסיס כלכלי יותר טוב.

אשמח לשמוע כל דעה בנושא מכיוון שזה מאוד מעסיק אותי.

תודה רבה רבה וחג שמח!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

הנושא הכלכלי - חשוב,

לכן גם אם מתחתנים מוקדם צריך לתכנן איך מתפרנסים היכן גרים איך משלמים שכר לימוד וכדומה,

הרבה כבר עשו זאת וצלחו את התקופה הזו בשלום ובהצלחה.

אם רק בעוד שנתיים תתחילו את הלימודים האקדמיים תוכלו להתפנות לחתונה רק בעוד חמש - שש שנים, זה המון זמן, ובמיוחד אם לא שומרים נגיעה,

חבל להגיע לחופה עם הרבה עברות,

לכן קודם כל צריך לקבל החלטה של שמירת נגיעה - נכון זו החלטה לא פשוטה אבל אם עומדים בה בגבורה זוכים לטהרה ושמחה זוגית פנימית שלא תלויה במגע,

אחר כך לנסות להקדים את הנישואים, אחרי תכנון כלכלי.

אגב, אני יועץ כלכלת משפחה, אשמח לעזור בתכנון 02-5909752,

בברכה,

דני ארגמן