גיל העולם ודינוזאורים

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 22/07/22 14:50 כג בתמוז התשפב

שאלה

שלום הרב , מבחינת הנך העולם קיים כ5700 שנה אך לפי הוכחות של המדע העולם קיים הרבה יותר זמן כמה מיליארדי שנים יותר

איך התנך מסביר את זה

ומתיי בעולם שלנו באיזה תקופת זמן היו הדינוזאורים שגם להם יש הוכחות לכל דבר שהמדע מצא התנך "גילה " הרבה לפני אך רק לז ה אין תשובה

תודה

תשובה

שלום רב,

אפשר להרחיב הרבה בשאלותיך הגדולות, אבל מפאת המסגרת אקצר:

בקשר לגיל העולם ניתנו כמה תשובות:

א. או שה' ברא ומציג בפנינו עולם שאילו היה מתפתח בצורה טבעית ללא השפעה א-לקית ישירה היה לוקח מיליארדים שנה להגיע למצב של היום

ב. כל יום בבריאת העולם הכוונה לתקופה ממושכת ופרק זמן בו הושלם שלב בבריאה

באותו ההקשר ניתן גם לשלב את קיום הדינוזאורים לכל תשובה כדרכה.

אולם התשובה העיקרית טמונה בכך שאין התנ"ך "צריך להסביר" שאלות מעין אלה, כי אין זו התכלית למענה ה' נתן לנו את התורה. עולם המדע מסביר כיצד העולם מתפקד, תפקיד התורה להוסיף על כך את הרובד העמוק לשם מה הכל נברא ומהי מטרתנו בעולם. מהם החוקים הרוחניים שעמודים ביסוד החוקים הטבעיים.

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר