גיל הנישואין הכי מוקדם

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/12/18 13:13 כב בטבת התשעט

שאלה

שלום רב,

אני יודעת שאין גיל מסויים לנישואים כי כל אחד ומי שהוא .. אבל בערך - מה הגיל המינימליסטי לנישואין לדעתכם? אני בת 19 ומאוד בוגרת, ויצאתי עם מישהו שעכשיו בן 17 שגם הוא מאוד מאוד בוגר

נפרדנו בעיקר בגלל שאי אפשר לשמור נגיעה במשך שנים שלמות ויש לנו זמן עד החתונה.. מתי לדעתכם נוכל כבר לחזור לקשר? כמה זמן הכי הרבה אפשר לשמור נגיעה אם שנינו באמת רוצים ומאמינים?!

והאם זה בסדר שנשאר בקשר קל כזה עד שנחזור לקשר רציני של לפני נישואין?

תשובה

לשואלת שלום,

אני מבין את הלבטים. פעמים רבות כשיש רגש חזק, זהו אתגר גדול להפעיל שיקול דעת מחושב ומתון.

להבנתי, המדד הקובע לנישואין אינו הגיל, אלא המוכנות.

א. מוכנות אישית של הגבר בפני עצמו ושל האישה בפני עצמה.

ב. בשלוּת זוגית של הקשר ביניכם. התקשורת וכד'.

אלו כמובן לא הקריטריונים היחידים להחלטה, אבל מבחינת המסגרת המצומצמת שלכם. (לדוגמא: דעת ההורים, יכולת כלכלית וכד').

לגבי שמירת נגיעה - עליכם להתאמץ ולמצוא דרכים כדי לא ליפול בכך. חִשבו יחד: מתי אנחנו נופלים? מה היה עוזר לנו להישמר? האם יש דרך להקל על הקושי? ממליץ אני על חוברת 'מגע הקסם'.

לשם החיזוק אוסיף בנימה אישית, שאשתי ואני נישאנו בגיל 19 בברכת גדולי תורה. בדורות הקודמים אף היה זה דבר מקובל נפוץ ושגרתי.

בהצלחה רבה.