גיליתי משהו על אחותי.. לספר?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/07/08 22:07 ה בתמוז התשסח

שאלה

שלום הרב.

זאת שאלתי:

לאחותי יש חבר דתי, כבר איזה שנה.

גם היא וגם הוא דתיים, ולפני איזה חודשיים הם התארסו.

במקרה, היום כשחיפשתי סוללות בחדר שלה, מצאתי בטעות גלולות נגד הריון.

אני חייב להגיד שדי הייתי בשוק, ולא ממש ידעתי מה לעשות.

אז הנה, שעתיים אחרי, אני פה - כותב את השאלה שלי.

אני יודע שזה לא ממש קשור אליי, ואני לא צריך להתערב, אבל בעוד כמה חודשים היא תתחתן, ובכתובה יהיה כתוב שהיא בתולה, אבל זה בכלל לא נכון!

מה אני צריך לעשות?

לנסות לרמוז זה מעאפן! ללכת ולדבר איתה זה עוד יותר מעאפן!

אה ושכחתי לכתוב, היא בת 24 ואני בן 18..

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נאחל לכם מזל טוב לשמחה שיש במשפחה. ויהי רצון שבורא העולם בקניין ישלים זה הבניין אמן.

1)אתה עשיתה מעשה אשר לא יעשה!! מי נתן לך היתר לחטט במגירות שלא שייכות לך?

2)אבל טוב ששאלת מכוון שנראה שחסר לך מידע בנושא.

ובכן: על מנת למנוע מצב שבו תתקיים "חופת נידה" שזהו מצב שלפי הרמב"ם הקידושין לא תופסים בו ומעוד סיבות אז ההדרכה היא לווסת את הגוף באמצעות כדורים שדוחים או מקרבים את זמן הווסת . וכך תוכל להתקיים חופה שהיא לא חופת נידה.

3)אני מציע לך לא לשוחח על זה עם אף אחד זה לא עניינך ובודאי לא עניינם של אחרים.

חזק ואמץ אחי!!!

ציינת שאתה בן 18 אז בקרוב אצליך -
תגיד אמן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,
.