גילוי פרטים במכירת דירה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/06/14 22:33 ז בסיון התשעד

שאלה

שלום רב,

אני שוכר דירה ועתיד לפנות אותה בקרוב.

הדירה כרגע מוצעת למכירה וישנו קונה פוטנציאלי שכנראה לקראת סף סגירת חוזה קניה\רכישה.

בדירה קיימים ליקויים רבים אשר הועלמו מעיניו של הרוכש הפוטנציאלי במרמה.

ליקויים אלו נאמדים במאות אלפי שקלים.

האם עליי לדווח לקונה הפוטנציאלי על הליקיים ? או להתעלם מהנושא?

תודה

תשובה

שלום!

חלק ממצוות "השבת אבידה" היא שאם רואים יהודי שעלול להיגרם לו נזק ממוני - יש לעזור לו להינצל מאותו נזק.

אם כן, יש כאן מצווה גדולה לדווח לקונה ולהציל אותו מהפסד. כמובן שתוכל לבקש ממנו שלא לחשוף את העובדה שגילית לו, אם אינך רוצה שהמוכר יכעס עליך.

מאחר ועלול להיות כאן לשון הרע, יש להקפיד להיזהר בכללי לשון הרע לתועלת, כלומר: א. לא להתעסק במעשי המוכר, אלא רק לדבר על הדירה, לא להתעסק בהאשמת את המוכר. ב. להגיד רק ליקויים ברורים שראית בעיניך ולא ספקולציות או דברים לא ברורים.

בנוסף, אם להבנתך יש אפשרות בדרכי נועם לגרום למוכר לשנות את דרכיו - זה הכי טוב.

כל טוב!