גילוח שער הגוף לגבר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/06/10 01:11 כט בסיון התשע

שאלה

שלום

אני בשלבי התחזקות ב"ה.

יש לי בעיה שמאוד מציקה לי

אני כבר שנים מוריד שיער בכל הגוף בעזרת שעווה, לא סכין!!! אני מורט שיער. אני לא מסוגל לראות על הגוף שלי שערה אחת זה מגעיל אותי, איך שמגיע השלב שהשיער גדל אני מורט אותו.

לאחרונה ראיתי שאסור לגבר לגלח את בית השחי והערווה, וזה מאוד מדכה אותי ניסיתי אבל אחרי כמה זמן נשברתי והורדתי שוב זה פשוט מגעיל אותי.

1. האם מריטה מותר? כי העיניין הוא גילוח?

2. האם אני יכול לעשות עם לייזר במקום השעווה?

3. היום זה כבר "גברי" להוריד שיער בכל הגוף וזה לא מעשה נשים, האם בכל זאת זה יהיה אסור?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,
האיסור הוא מפני שזה מנהג נשים. כל מה שאתה מתאר הוא מנהג נשים: גילוח, מריטה ולייזר. אם מאוד קשה לך עם זה, עליך להתיעץ באופן אישי עם רב ולמצוא דרך ראויה להתמודד. עיין גם
https://www.kipa.co.il/ask/show/192462