גילוח, מעשר כספים, גרביים ויש''ע.

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/06/02 15:29 כב בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב.

יש לי כמה שאלות בתחומים שונים.

(1) לאחר ההודעה של מכון צומת בדבר מכונות הגילוח שאין הבדל ביניהם - האם ניתן להתגלח במכונת גילוח.

(2) האם ניתן לתת מעשר כספים כדי לקנות תפילין לבחור אתיופי שאין להוריו אמצעים לכך.

(3) האם בנים צריכים להקפיד ללכת בסנדלים עם גרביים.

(4) האם ניתן ליסוע ליש"ע בניגוד לרצון ההורים.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

1- ניתן להתגלח במכונות לפי הכלל המובא בתשובה הבאה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=5317

2- כן בודאי וזו מצוה גדולה.

3- אם במקום שבו הוא נמצא לא הולכים כך בפני מלך - לא יכול להתפלל כך. ויש מקומות שרואים בזה זילזול ולא מרשים ללכת כך גם מחוץ לשעות התפילה. וכל מקום כמנהגו.

4- מהדין מותר. אבל אפשר למצוא גם מצוות אחרות. אין חובה לצער אותם וללכת נגד דעתם. ואם זה חיוני אפשר לצמצם בסיכונים ולצמצם בצער ההורים.