גילוח בספירה למי שמציק לו

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/04/02 06:28 יט בניסן התשסב

שאלה

שלום!

א- האם מותר להתגלח בספירת העומר אם זה גורם צער גדול מאוד??

ב- והאם העובדה שזה מנהג מתירה לי במצב שאבא שלי מתגלח בספירת העומר כי הרי צריך לשמור מנהג אבות??

תודה.

תשובה

בס"ד

א- להרבה אנשים מניעת הגילוח היא צער, ולצער הזה יש מטרה. לעורר אותנו על הכבוד שאנו צריכים לנהוג זה בזה. ועל שנאת החינם שהחריבה את הבית השני. ועל כך שככל שנזהר יותר בענין זה תקרב בניתו של הבית השלישי.
בקיצור - הטירדה שבדבר היא מטרה בפני עצמה. שהשנאת חינם תציק לכולנו באופן אישי, גם לך בכלל כולם.
כל פעם שיגרד לך בפנים - תזכר בשינאת חינם ובחוסר הכבוד ותאמר: מגרד!! זה לא היה שווה!! לא כדאי מלחמת אחים!!

ב- זה מנהג ישראל ולא מנהג אבותיך בלבד ולכן אתה חלק מכלל ישראל שנהגו לא להתגלח בספירה.
רק יש הבדל במנהגים בזה שלדעת האר"י זל לא מתגלחים עד ערב שבועות. לדעת האשכנזים מתגלחים בלג בעומר. יש מתגלחים גם ביום העצמאות ויום ירושלים.
הספרדים נוהגים להתגלח החל מיום אחרי לג בעומר בלי הפסקה עד שבועות, חוץ מאלה שנוהגים כדעת האר"י לעיל.

יהי רצון שכל זה יפסק מהר בגאולה שלמה