גילגולי נשמות, דיבוק, שדים, גולם

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/04/02 02:13 כב בניסן התשסב

שאלה

שלום וברכה,

רציתי לדעת האם יש באמת גילגולי נשמות, ואם כן אז מה זה בדיוק?

בנוסף, אם יש לרב זמן, רציתי לדעת האם יש שדים ודיבוקים והאם באמת היה גולם בפראג.

תודה רבה וכל טוב,

תשובה

בס"ד

דבר ראשון דע לך כי אלוקים אוהב את בריותיו ולכן הוא ברא אותם.
ועוד יש לדעת כי כמו שלכל חלק בגוף האדם יש תפקיד לעין, לאוזן, לאף, לפה ולכל אבר פנימי. שום אחד מהם לא נברא לשוא. כך לכל אדם יש תפקיד מיוחד בעולם והוא צריך למלא אותו.
משתי ההבנות דלעיל יוצאת הבנה שלישית והיא שאם מישהו או מישהם לא ביצעו את תפקידם - נותן להם הקב"ה עוד סיכוי לתיקון. זה מה שנקרא בלשון המקובלים "גלגול".
דוגמא לדבר היא "פנחס" שעשה תפקיד מאוד חשוב בעם ישראל שעצר את המגפה ואת ההוללות הפראית בזנות עם בנות מאוב.
אבל,,, במעשהו שהרג את זמרי נשיא בית אב לשמעוני הוא גרם גם מרירות רבה לשבט שמעון שנהרג על ידו נשיא בית אב בשבט.
חזר פנחס לתקן את הדבר הזה על ידי אליהו הנביא שבא להשכין שלום בעולם. והשיב לב אבות על בנים ולב בנים על אבותם וכו'.

על משקל זה תבין כי מי שתיקן בפעם הראשונה שהיה בעולם את מידת הכעס שלו אבל לא תיקן את מידת הגאוה, נותן לו הקב"ה אפשרות לתקן את הגואה. במקרה זה הוא חוזר לבוא בעולם בצורת בן אדם שכבר מתוקן בענין הכעס אבל לא מתוקן בענין הגאוה. כשהוא מתגבר על מידה זו - הרי הו "מתוקן" ונגמר גילגולו. או אז תוקנה הנשמה הזו לגמרי וביצעה את תפקידה.

כמו שאתה מבין יכולים להיות לאדם כמה וכמה גילגולים עד שישלים את כל תפקידיו באופן מושלם. ואומרים המקובלים המבינים בענינים אלו כי בדורות שלנו כולנו גילגולים מדורות עברו. מה שחשוב מכל כי בסוף הענין מתוקן.

עוד יש להבין כי לפעמים יש אדם שלא שילם חוב פשוט לחברו, וגם בשביל דבר כזה לפעמים אדם בא בגלגול. לתקן מה שקילקל.
מסקנה:
לפעמים חוזר אדם בגלגול להשלים מה שלא תיקן
לפעמים חוזר אדם בגלגול להשלים מה שקילקל

על שדים עיין
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=4408

דיבוק
הוא נסיון של נשמה לא מתוקנת לתקן את עצמה על ידי "טפילות" על נשמה אחרת. לפעמים הנשמה המארחת מסכימה לכך ברצון. או אפילו בהזמנה. ולפעמים בחוסר רצון ולפעמים היא גורמת קריסה לנשמה המארחת. ואז צריך להוציא את הנשמה שנדבקה בנשמה המארחת.

גולם
כיון שאדם נוצר ב"צלם אלוקים" יש לו יכולות אלוקיות מוגבלות כמובן. אחת מהם היא לנהל את העולם ולתקן אותו. כיון שהכלי שבו ברא אלוקים את העולם הוא התורה וכיון שהתורה נמסרה לנו - יש אנשים מיוחדים שיודעים את הצירוף שבו ברא אלוקים אדם על האדמה ומשתמשים בו ל"ברוא אדם".
אגב שלא יהיה לך כל כך משונה הדבר הזה דע לך כי נישואין בין בני זוג ולידת ילד הם כמעט אותו דבר בצורה שונוה.
אדם משתמש בכוחות אלוקים שיש בקרבו על מנת להביא ילד לעולם. הרי הוא כמעט כמו הבורא יתברך שמו,,,, עם קצת הבדלים. כמובן.

האמת היא שאם היה או לא היה גולם - איני יודע. אבל הגמרא מספרת על תנאים שהיו בקיאים במלאכה זו.