גיור רפורמי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/03/02 04:04 ז בניסן התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

תהיתי מדוע רוב הרבנים אינם מסכימים עם גיור רפורמי, ובכלל מתנגדים לזרמים הרפורמים והקונסרווטיבים, הרי הם רק יעזרו לקרב את הציבור החילוני לתורה ומצוות (ואני יכול להעיד על כך מבפנים, לצערי אני חי במשפחה חילונית ולומד בבי"ס חילוני ולכן אני יודע שהיהדות הרפורמית אינה מהווה "בעיה" לציבור החילוני, לדבריהם)?

תשובה

בס"ד

גיור צריך להיות אמיתי מכל הלב. שהמתגייר באמת יהיה חלק מהעם, וביחד עם אלוקים.

כשהמגייר אינו מרגיש מחויב לאלוקים איך הוא יכול להביא את המתגייר להאמין באלוקים?

כשהוא לא מאמין שדברי אלוקים מחייבים אותו. למה שהמתגייר הלומד ממנו יחשוב כך?

כשהמגייר לא מאמין בחשיבות ארץ ישראל, בעליה לה, בציונות וכד' - למה שהמתגייר יאמין בזה?

הגר הריפורמי ישאר בחו"ל כמו רוב מוחלט של הריפורמים בעולם (98% מהם), הוא לא ירגיש יהודי, לא שייך לעם ישראל, לא מרגיש חלק מההיסטוריה שלה. והעיקר הוא לא יהיה מחויב לעתיד של עם ישראל ולשליחותו.

הוא נשאר בדיוק כמו שהיה. וזה לא גיור.

גם אם הוא יעלה במקרה לארץ - זה יהיה מיקרי לחלוטין. הוא לא חלק מהעם הזה.