גיור כהלכה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/07/11 17:30 יז בתמוז התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום .

ברצוני לשאול האם אישה שאינה נחשבת ליהודייה כהלכה ( כלומר שאביה יהודי ואמה מכל דת אחרת) תחשב כאישה גיורת במידה ותתגייר כהלכה ?

והאם יש לה סוג של הקלה בגיורה ?

תודה .

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש בימינו אלפים של מקרים כאלו - בנים ובנות לאב יהודי שאמם נוכריה.
הם עוברים תהליך גיור רגיל וכשמתגיירים הם יהודים כשרים לכל דבר.

אין הקלה בתהליך הגיור אבל יש גישה חיובית ועידוד לתהליך: כאשר גוי רגיל בא להתגייר, מנסים תחילה להרחיק אותו מכך, ואילו כאן, משתדלים לבא לקראת הגרים הללו שהרי סוף כל סוף יש להם "דם יהודי" מצד האבא.