גיור כהלכה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/11/05 21:13 יג בחשון התשסו

שאלה

כבוד הרב שלום

אני בחורה בת 29 מבית חילוני. מזה שלושה חודשים שאני יוצאת עם בחור שגם הוא חילוני אך הוריו דתיים-חרדים, אשר בעבר חזרו בתשובה.

הבעיה שלנו היא שהוריו מתנגדים לקשר שלנו מאחר שסבתי היא גיורת שעלתה לארץ מפנמה

ולטענתם הגיור לא נעשה כהלכה מאחר וסבתי אינה שומרת מצוות והם אינם סומכים על גיור הרבנות מתוך טענה שהגיור לא נעשה לשם שמיים.

סבתי התגיירה בגיל 19 כאן בארץ (הבוחן היה שמש מפתח תקווה שדיבר לדינו-שפת האם של סבתי)

אחרי הגיור היא התחתנה עם סבי שהיה יהודי ונולדו להם 2 בנות והם חיו בפנמה.

אחרי שסבי נפטר ומילותיו האחרונות היו "אני מפקיד את חינוך הבנות בידייך" סבתי עזבה את ארץ מולדתה, עסק משגשג שהיה להם שם, ועלתה לארץ עם הבנות , לארץ זרה שבה היא לא דוברת את השפה, כאן בארץ היא התחתנה בשנית ליהודי.

כיצד עלינו להתמודד עם הדבר ומה אני יכולה לטעון כנגד הטענה המפקפקת בהיותי יהודיה?

תשובה

שלום וברכה
הבעיה שאת מעלה היא שאלה כואבת מאוד, כיוון שאין בידינו דרך לחייב את ההורים של הבחור. מבחינה הלכתית בשעה שרבנות הראשית לישראל קבעה כי סבתך יהודייה את יהודייה לכל דבר. אולם ההורים שלו אינם הולכים לפי ההלכה כי אם לפי החלטה שלהם מהי ההלכה, ובמקרה כזה קשה לנו מאוד להציע דבר מה, שהרי הם לא שומעים אלא למה שהם חושבים שזו הלכה.
אני מציע כי תנסו לאט לאט. בררו מיהם הרבנים שההורים שלו כן סומכים עליהם, ותבררו עם הרבנים האלה מה עמדתם. אולי רבני ההורים יציעו פיתרון שיהיה גם נכון על פי ההלכה וגם מקובל על ההורים שחזרו בתשובה, ואז הדבר יהיה הטוב ביותר.
אם זה לא הולך - חזרי אלי, וננסה בצורה אחרת.

כל טוב