גיור ושמירת מצוות

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 17/08/02 22:51 ט באלול התשסב

שאלה

כיצד בטוח הרב המגייר כי הגר באמת מתכוון לשמור מצוות ? הרי יש הרבה מקרים שהגר מערים עליו ורק בתקופת הלימוד הוא מקפיד על קלה כבחמורה !

ומה עם המקרים המפורסמים של שחקני הכדורסל שהתגיירו ואינם שומרים מצוות ? האם הם יהודים ?

האם עוקבים אחרי שמירת המצוות של הגר לאחר גיורו הרשמי ?

האם ניתן לבטל את הגיור ? האם זה נעשה אי פעם ?

האם גר שבמהלך לימודו לפני הגיור התחתן בקפריסין (הוא אמר שזה רק כדי לקבל הטבות מהמדינה) יכול להמשיך בתהליך הגיור ?

יורם גדול

תשובה

שלום יורם,
אנחנו סומכים על הרגשתו של המגייר אם המגויר רוצה לקיים מצוות.
הגיורים של שחקני כדור -סל,שגוירו רק כדי להשתלב בנבחרת ישראלית,אינם גיורים על פי ההלכה.בלשון מליצית אומר כי כמו שקיים המושג "גירי אריות",קיים היום המושג "גירי כדור-סל".

בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני