גיור ומשפחה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/04/11 18:18 יב בניסן התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני מאוד רוצה להתגייר בקרוב, אך אני בת 18 ועדיין גרה בבית הוריי הלא-יהודים.

שאלתי היא - כיצד אוכל לעשות זאת, ולהמשיך לחיות בבית הוריי (אשר מדליקים אור בשבת, אין הפרדה לכלי המטבח, וכו')?

חג שמח וכשר!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מי שמתגייר לא חייב לעזוב את הבית ולא להתנתק מהוריו. אפשר לחיות עם הורים שאינם יהודים ומתוך כך מחללים שבת ולא אוכלים כשר מפני שהתורה לא דורשת מהם לשמור מצוות אלו.
אם וכאשר תתגירי תצטרכי לדאוג שתהיה לך פינה כשרה במטבח. מלבד זאת אין כל בעיה שההורים לא ישמרו שבת גם כשאת בבית.

בהזדמנות זאת אני מציע לך לשקול היטב את הצעד של הגיור. זה שינוי מאוד משמעותי בחיים ואולי גם בחברה שלך (אין לי מושג על החיים האישיים שלך: מה מביא אותך להתגייר? האם את נמצאת בסביבה של יהודים? עד כמה ההשלכות של ההחלטה הזאת ברורות לך?).
צריך לברר מה השורשים של רצון לשינוי עמוק, אולי אפילו בעזרת פסיכולוג או עובד סוציאלי, כדי להיות בטוחה שהרצון להתגייר מגיע ממקום אמיתי ולא מתוך משהו זמני וחולף.

בהצלחה