גיוס למשטרה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/10/12 14:22 טו בחשון התשעג

שאלה

אנחנו משפחה דתית מסורתית הגרה במרכז הארץ ויש לנו 4 ילדים. הבן הגדול שלנו סיים שירות צבאי ביחידה קרבית ,וכעת הוא החליט שהוא רוצה להתגיס למשטרה. כאשר הוא שיתף אותנו בכוונתו זו, באופן איטואיטיבי ברכנו אותו ואחלנו לו בהצלחה. אך במחשבה שניה אמרנו לו שהגיוס למשטרה יגרום לו חס וחלילה לחילול שבת מפני שהוא יצטרך לעבוד כנראה גם בשבתות למרות שזה לא פיקוח נפש.לאחר מס' שיחות עם בנינו החלטנו לפנות לשאלת רב כדי שידריך אןתנו כיצד עלינו לנהוג במקרה זה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני מכיר שוטרים דתיים ומעולם לא שמעתי שהם נדרשים לחלל שבת.

ודאי משימות המשטרה מעוררות קשיים ושאלות שונות שקשורות לשמירת ההלכה. לשם כך יש משטרה רבנות שמדריכה את המפקדים והשוטרים כיצד לפעול מבלי לפגוע בדרישות ההלכה.
אני בטוח שלא מתחייבת שום סתירה בין שרות במשטרה (הוא ודאי חשוב לעם ישראל ויכול להיות בו גם קידוש ד') ובין חיים דתיים.
כדי להסיר כל ספק כדאי להתיעץ עם מישהו מרבני המשטרה ולקבל ממנו תמונה יותר מפורטת ומדוייקת של הקשיים והפתרונות.

להלן קישור לשמות ומספרי הרבנים
http://rabanut.org.il/index.php?option=com_content