גזל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/08/19 23:30 כו באב התשעט

שאלה

שלום רב,

בתקופה שהייתי בעלים של עסק

לפני 4 שנים הוצאתי לאחת העובדות משכורת בצ'ק (תוקף של חצי שנה) לאחר 8 חודשים היא

הגיעה אליי בבבקשה שהוציא לה צ'ק חדש מכוון ששכחה להפקיד, הוצאתי לה צ'ק נוסף, לאחר שנה הגיעה שוב בבקשה לצ'ק נוסף מכוון שלא הפקידה את הצ'ק הוצאתי לה צ'ק נוסף.

היום התקשרה אליי שוב בבקשה שהוציא לה צ'ק נוסף מכוון שלא הפקידה אותו.

השיחה עימה הייתה לא נעימה מהצד שלה, כאילו שאני עשיתי משהו שהוא לא בסדר, הרגיש לי אבסורד.

העסק נסגר לפני שנה וחצי.

נכון לכרגע מצבי הכלכלי לא מזהיר

השאלה היא על מי האחריות? האם זה גזל אם אני לא אחליף לה את הצ'ק?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תחילה יש לבדוק היטב האם הצ'ק לא נפדה באיזה דרך.

אמנם אם הוא לא נפדה יש לשלם, אלא א"כ זה היה חברה בע"מ וכדו' ויש עוד שותפים, אבל תחילה יש לבדוק את נושא פדיון הצ'ק.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי