גזל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/06/19 12:35 ד בסיון התשעט

שאלה

שלום הרב יש לי שאלה קצת מורכבת בעניין גזל אני בעוונותיי בילדותי ההינו עושה עברות של גזל לא בכוונה רעה אלה בכדיי להתפרנס לא ההיתי חזק באמונה שהכן כל בידי השם יתברך אז ההיתי עושה גזל אם זה בכטיס אשראי שלא שלי אם זה בדרכים אחרות נענשתי על זה אבל עכשיו נשארתי עם גזל והמון גזל שאני לא יודע למי להחזיר אין לי גם את היכולת להחזיר את הגזל שעשיתי אני יספר על עצמי בקצרה ההיתי בילדותי בחור ישיבה חזרתי בתשובה למרות שאני לא בא מבית דתי אהבתי את זה כל כך את התורה אחרי כמה שנים בגלל הסביבה והמשפחה החילונית שלי נשברתי וחזרתי בשאלה ולאט לאט הדרדרתי לדרכים לא טובות אני לא בן אדם רע ההיפך אני פשוט תמים וככה הגעתי לעברות שעשיתי של גזל היום אני כבר הרבה שנים ב״ה מאחורי זה ואני חוזר בתשובה אבל הגזל לא יוצא לי מהראש לקחתי לאנשים שאני לא יודע למי להחזיר ואם אוליי אני כן יודע אין את היכולת להחזיר מה אני עושה הרב איך אני עושה תשובה על זה ופשוט מוחק את העוון הזה?? ועוד שאלה של גזל שלא הייתה בכוונה מישהו הלווה לי תפילין בזמן שההיתי בישיבה ושלחתי את התפילין לבדיקה ולא החזירו לי אותם אני לא כל כך זוכר מה קרה שם וזה שהלווה לי את התפילין נפטר מזמן ההיתי ילד שזה קרה מה אני עושה בעניין הזה גם?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הגמ' אומרת שבמקרה כזה יעשה בהם צרכי רבים, ובייחוד באזור שאדם גדל בצעירותו, אין אפשרות להחזיר הכל אבל העיקר היא החרטה, קבלה לעתיד והוידוי (להזכיר בתפילה בתחנון). כמו כן ראוי לתת צדקה לעניים.

שנזכה לקבל את התורה בשמחה

שבת שלום וחג שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ