גזל?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 22/08/14 15:24 כו באב התשעד

שאלה

לפני כמה זמן קניתי שתי חולצות בחנות בקניון. לכל בגד יש מעין מגנט מלבן כזה שמצפצף כשיוצאים מהחנות וכך נמנעות גניבות .המגנט הזה יוצא רק על ידי מכשיר מיוחד שיש בקופה אצל המוכרות. כשקניתי את החולצה המוכרת שכחה להוריד לי את המגנט בלי ששמתי לב וציפצפתי אבל לא שמו לב וגם אני לא ייחסתי לזה חשיבות ובבית ראיתי את המגנט. למזלי הוא מחובר לתווית כך שאני יכולה פשוט לגזור אותה.

אני לא בטוחה שיש לי את החשבונית אז אם אני אחזיר את המגנט לא יאמינו לי שלא "גנבתי" את החולצה...

האם אני צריכה להחזיר להם את המגנט מחשש לגזל או לא?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

צריך להחזיר משום השבת אבידה,
אם יש לך את מספר הטלפון שלהם תודיעי להם שיש ברשותך מגנט, אם הם רוצים שתחזירי להם אותו.

אין חשש שיחשדו שזה גזל, כי השכל הפשוט אומר שמי שגוזל לא הולך להחזיר מגנט.

בברכה,

דני ארגמן