גזל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/07/12 14:55 יא בתמוז התשעב

שאלה

שלום הרב

היום הלכתי לבית הספר ובמהלך הלימודים הייתי עייף אז אמרתי להנהלה שאני חולה ושאני רוצה ללכת הביתה הם שאלו אותי מה יש לי אז שיקרתי ואמרתי שיש לי בחילה אז המזכירה אמרה שהיא תכין לי תה מיוחד לבחילות . בסוף היא הכינה ונישארתי בבית ספר .

1)האם היה פה גזל? כי אולי התה היה פרטי שלה והיא הביאה לי אותו רק כי היא חשבה שהייתי חולה , או שאולי היא קנתה את התה הזה רק לתלמידים חולים ובגלל ששתיתי את התה סתם אז לתלמידים שבאמת יהיו חולים לא ישאר

2)אם לא היה גזל אני צריך לבקש מהמזכירה סליחה?או שמספיק לעשות תשובה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

שתי השאלות קשורות זו לזו.
תשובה על חטא כוללת גם בקשת סליחה ממי שפגענו בו. הואיל ושקרת למזכירה, עליך לבקש על כך סליחה מהמזכירה. ממילא היא תדע שהיא הכינה כוס תה ללא צורך אמיתי. היא תוכל להחליט האם לתבוע ממך פיצוי על כך או להחליט שהיא מוחלת.