גזל

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/05/09 16:27 כג באייר התשסט

שאלה

שלום רב,

אני מטופלת בקופ"ח בטיפול קוסמטי המתומחר לפי אזורים בגוף. בזמן הטיפול הציעה המטפלת מיוזמתה לטפל גם באזור עבורו לא שילמתי.

האם עליי להסכים או לסרב?

תשובה

שלום

באם אין שימוש נוסף בחומרים ובציוד השייך לבית החולים, והמטפלת הציעה לתת מזמנה למענך, וזה לא גורם לאנשים/נשים אחרים לעמוד יותר זמן בתור (למשל אם הטיפול בביתה), אזי אין בזה גזל, אלא 'זה נהנה וזה לא חסר'.
אך אם יש שימוש בציוד השייך לבית החולים, או היזק שמו של בית החולים, כדוגמת שיש לו תורים ארוכים, אסור.
אפשר לבקש בנעימות מהמזכירה שם רשות להמשיך על חשבון המטפלת. אם היא מאשרת, זה בסדר, שכן מן הסתם היא מוסמכת לכך.

בכל אופן, הגמ' בבבא מציעא אסרה לפרסם ברבים טובות כאלה, כיוון שזה מעמיד את המטפלת במצב לא נעים, כי יבקשו ממנה נשים אחרות.

כל טוב