גזל של ישיבות ההסדר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/01/05 14:32 כב בטבת התשסה

שאלה

איך יכול ליהיות שרובם ככולם של ישיבות ההסדר גוזלות את המדינה? וכך זה מיתבצע כל תלמידי הישיבות חתומים בצבא על זה שהם מתחייבים ללמוד 8 שעות ביום ואין הרבה מהתלמידים שעושים את זה ושיש ביקורת בישיבות אז הישיבות יודעות לקרוא לכל התלמידים אפילו מזמינות להם הסעות בתשלום כי עם לא כולם יהיו אז הישיבה תקבל פחות תקציב וזה מה שנקרא גזל של הישיבות מהמדינה אבקש את דעת הרב בנושא

תשובה

שלום וברכה
איך זה יכול להיות שאתה כותב לשון הרע ציבורי כזה גדול על בחורי הישיבה, ללא שום כיסוי, שהוא פשוט לא נכון.
ברוב הישיבות לומדים רוב מוחלט של הבחורים הרבה יותר מ 8 שעות ביום. ברוב הישיבות נמצאים הבחורים במקום, ואין הם לומדים בגלל ביקורות הצבא, ואין מארגנים הסעות - אלא לומדים תורה לשמה.
חבל לכתוב דברים כאלה.
כל טוב