גזל שינה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/12/01 05:42 ב בטבת התשסב

שאלה

האם הרב יכול להפנותי לפסיקה בקשר לאיסור גזל שינה , מהות האיסור , גדריו, מתי מותר וכו'

בברכת חנוכה שמח

דוד

תשובה

בודאי אתה מכיר את הגמרא בקידושין דף לא/א
"אמר להם צאו וראו מה עשה עובד כוכבים אחד באשקלון ודמא בן נתינה שמו פעם אחת בקשו חכמים פרקמטיא בששים ריבוא שכר והיה מפתח מונח תחת מראשותיו של אביו ולא ציערו אמר רב יהודה אמר שמואל שאלו את ר' אליעזר עד היכן כיבוד אב ואם אמר להם צאו וראו מה עשה עובד כוכבים אחד לאביו באשקלון ודמא בן נתינה שמו בקשו ממנו חכמים אבנים לאפוד בששים ריבוא שכר ורב כהנא מתני בשמונים ריבוא והיה מפתח מונח תחת מראשותיו של אביו ולא ציערו לשנה האחרת נתן הקדוש ברוך הוא שכרו שנולדה לו פרה אדומה בעדרו נכנסו חכמי ישראל אצלו אמר להם יודע אני בכם שאם אני מבקש מכם כל ממון שבעולם אתם נותנין לי אלא אין אני מבקש מכם אלא אותו ממון שהפסדתי בשביל כבוד אבא וא"ר חנינא ומה מי שאינו מצווה ועושה כך מצווה ועושה עאכו"כ דאר"ח גדול מצווה ועושה ממי שאינו מצווה ועושה"
למדת מכאן שאנחנו נקראים על דבר זה מצווה ועושה. ולא רק לגבי אביו, אלא ששם זה יותר חמור.