גזל כן או לא? דחוף

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/04/02 09:42 כב בניסן התשסב

שאלה

שלום רב!

יש לי 2 שאלות שמציקה לי הרבה זמן:

1.לפני שידעתי כל העניין של הצריבה וכו' אז קניתי מחבר דיסק במחיר 7 שקלים ולאחר כמה זמן אחי לקח את הדיסק והביא לחבר שלו בלי כסף את אותו דיסק וחבר שלו לא שלם על זה האם אני צריך לשלם אותו אדם 7 שקל עבור שגם חבר של אח שלי משתמש(בניגוד לרצוני) בו זמנית או מכיוון שזאת עברה לצרוב אז לא לשלם?

2.אם אני נגיד לוקח כיסא בבהיכנ"ס ומעביר אותו ושורט את הכיר אני חיב לשלם? ואם איני יודע למי לשלם או שאי אפשר לשלם מה לעשות?

בבקשה מאור אם הרב יוכל לענות בבקשה כמה שיותר מהר כי זה מאדמאד חשוב

תודה מאור.

תשובה

ב"ה

שלומות!

א. אינך צריך לגבות את שבעת השקלים כיון שכבר הסברתי שכל הענין כאן הוא לא ברור ולא מוגדר. אלא בעיקר הנחיה מוסרית שנועדה להציב רף דרישות גבוה בקרב בני תורה.

ב. יש לשאול את הגבאים. הם הממונים על כך. אם אינם מעוניינים לקבל ממך כסף, תרום לקופת בית הכנסת סכום מועט.

על טוב,

שי