גוש קטיף

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/01/20 12:42 ב בשבט התשפ

שאלה

שלום.

רציתי לדעת אם בפינוי גוש קטיף כאשר נתבקשו חיילים דתיים לפנות תושבים יהודיים הם היו צריכים לסרב פקודה ולא לעשות את זה, כלומר האם יש איסור הלכתי על פינוי תושבים שאוסר עליהם לפנות אותם גם במצב שהמדינה שלנו החליטה שכן לפנות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין דבר שעומד כנגד צווי ד', כולם חייבים בצווי הקב"ה, ולכן אין לעשות פעולה כנגד ההלכה. כשם שברוסיה אם היו חלילה מצוים על יהודי שיחלל שבת אסור לו לעשות כן, כן בכל מקום אין משמעות מי מצווה לעבור את דבר ד'. ברור שהלכה היא שאין להניח לאומות העולם לשלוט על ארץ ישראל, כפי שכתב הרמב"ן (ספר המצות).

אולם השאלה שעלתה כאן היא מורכבת והיה אפשר לפתור אותה בחכמה, בלא עימותים, כך שהשאלה טובה רק לדיון תיאורטי ולא הלכה למעשה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ