גוש קטיף ועזה..

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 17/04/06 23:34 יט בניסן התשסו

שאלה

חבירה אמרה לי ששטח גוש קטיף כלל אינו נכלל בגבולות הארץ ועובדה לכך שלא נכתב בתורה שזה חלק מגבולות ארץ ישראל השלימה)

היכן יש פסוק שמפריך טענה זו?

תודה רבה! וישר כח גדול על עבודת הקודש שלכם!

רותם.

תשובה

בעזה"י

שלום רב

בברית בין הבתרים הבטח ה' לאברהם:
"ביום ההוא כרת יהוה את-אברם ברית לאמר לזרעך נתתי את-הארץ הזאת מנהר מצרים עד-הנהר הגדל נהר-פרת"

נהר הפרת נמצא באזור עירק של היום
נהר מצרים הוא הנילוס (כלומר גם חלק דגול מסיני בפנים)

גוש קטיף נמצא במקום טוב באמצע הארץ המובטחת עם נטיה לצד המערבי של הארץ.
קדושתו גדולה משל עבר הירדן.

נכון שעולי בית שני לא ישבו בערבה ובגוש קטיף ועל כן האזורים הללו פטוירם מתרומות ומעשרות - אך האמרה כי אינם בתוך שטחי הארץ המובטחת אינם נכונים והופצו כחלק ממהלך הדל-לגיטמציה של מתישבי האזור.

ויהי רצון שהקב"ה יראנו בבניין גוש קטיף וכל חבלי ארצנו הקדושה.

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת