גוי שנגע ביין

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 13/08/18 12:05 ב באלול התשעח

שאלה

שלום הרב, לגבי ארוחה ויין עם גויים

ישבנו בשולחן בסעודה והבחור לידי נוצרי. אם נגע בבקבוק, מותר לי לשתות ממנו אחר כך? ואם שתה מכוס הקידוש מותר לי?

אצלנו בבית מקפידים על רמה של נגיעה בבקבוק וזה פסול.. בטח שלא לשתות מהגביע אם מישהו נוצרי נגע בו לפניי ובארוחה אמרו לי שזה לא נכון..

תשובה

לשואלת שלום,

אם הבקבוק פתוח, ברגע שגוי נגע בו, *אסור לשתות ממנו* יותר. העצה הכי טובה בזה זה להשאיר את הבקבוק לידך (או ליד בעל הבית) והוא זה שמוזג לאנשים, לא לתת לבקבוק להסתובב על השולחן. (יש לנו קרובי משפחה גויים וכל פסח מחדש אבי מורי 'ממנה' שר המשקים, כדי לא לאסור את היין).

כנ"ל לגבי כוס הקידוש. או שישתה בסוף, או שהמקדש ימזוג לכוסות אחרות ויחלק כוס אחת לכל משתתף. ובאמת מה שאת אומרת שנוהגים בביתך זה נכון.

יחד עם זאת, *ביין מבושל* על ידי פיסטור (מצויין על תווית הבקבוק מאחורה, ליד חותמת הכשרות), יש מקלים שאין בו בכלל דין יין שנגע בו גוי. וכן לדעתי אפשר להקל במקרה כזה בעת הצורך.

כל טוּב!